EĞİTİM

O proje başarıyla tamamlandı

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yenidoğanlı İlkokulu tarafından yürütülen "Çevre Kahramanı Çocuklar" projesi tamamlandı.

Kırşehir’in Boztepe ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yenidoğanlı İlkokulu tarafından yürütülen "Çevre Kahramanı Çocuklar" projesi, altı ay süren yoğun bir programın ardından başarıyla tamamlandı. "Küçük Adımlar Büyük Değişimler" sloganıyla hayata geçirilen proje, çocukları çevresel ve tarımsal konularda bilinçlendirmeyi amaçladı.

Proje kapsamında, çocuklar çeşitli etkinliklerle çevre ve tarım konusunda bilgilendirildi. İyi tarım uygulamaları, organik kantin açılışı, fidan dikimi, sağlıklı besinlerin tanıtımı ve tarladan sofraya uygulama çalışmaları gibi konular ele alındı.

Ayrıca, Tigem ziyareti, tarım araçlarının tanıtımı, geri dönüşüm çalışmaları, kompost uygulamaları, uygulama bahçesi yapımı, okul bahçesinde sera çalışmaları, çilek ekimi ve nesli tükenen canlılar hakkında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Çevre temizlikleri ve geziler de çocukların doğaya olan ilgisini artırdı. Ziraat mühendislerinin ve öğretmenlerin rehberliğinde yapılan bu etkinlikler müfredatla ilişkilendirildi.

Projenin son aşaması ise Seyfe Gölü kıyısında yapıldı. Bu etkinliğe Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, DKMP Şube Müdürü Hasan Tezer ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Göldeki su çekilmesine dikkat çekmek amacıyla yapılan bu çalışma, çocukların doğaya verilen zararları ve doğanın insanlara verdiği dersleri gözlemlemelerini sağladı.

Çocuklar göl kıyısında uçurtma uçurarak, hediye edilen resim defterleri ve boya kalemleri ile çizimler yaparak keyifli vakit geçirdiler.

Proje Haziran ayı itibarıyla sona erdirildi. Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sağladığı destekle çocuklara boya kalemi, resim defteri, tohum kalemi, şapka ve tişört gibi materyaller dağıtıldı. Organik kantinin kurulması için ise Boztepe Belediyesi ve Boztepe Ziraat Odası tarafından destek sağlandı. Bu anlamlı proje, Boztepe’de çevre bilincini artırarak, çocukların doğa sevgisini pekiştirdi.