ÖZEL HABER

O liseden LGS'de büyük başarı

Kırşehir’in saygın eğitim kurumlarından biri olan Abdulkadir Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarında elde edilen büyük başarıyı “2024 LGS Gurur Tablomuz” adı altında paylaştı.

Kırşehir’in saygın eğitim kurumlarından biri olan Abdulkadir Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarında elde edilen büyük başarıyı “2024 LGS Gurur Tablomuz” adı altında paylaştı. Okul yönetimi, yüksek puan alan öğrencileri tebrik ederek, başarılarını bir adım daha ileri taşıdı.

Tabloya göre, okulun en yüksek puanını 485,9 ile Muktedir Sami Tınkılıç alırken, onu 480,4 puanla Süleyman Said Devecioğlu ve 466,7 puanla Kemal Atalay takip etti. Toplamda 28 öğrencinin isimlerinin ve puanlarının yer aldığı gurur tablosunda %19’luk dilimde yer alan öğrenciler listelendi.

Bu önemli başarıyı ödüllendirmek isteyen Kırşehir Abdulkadir Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Akademik Başarı Bursu” programını duyurdu. Bu program kapsamında, LGS'de üst sıralarda yer alan öğrencilere burs verilecek.

Burs şartları şu şekilde belirlendi:

-Yüzdelik dilimde %0.01 ile %2.00 arasında tercih yapan öğrencilere aylık 1.500 TL burs,

-Yüzdelik dilimde %2.01 ile %5 arasında tercih yapan öğrencilere ise aylık 1.000 TL burs verilecek.

Burslar, okul aile birliği tarafından karşılanacak olup, öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi destek sağlanacak. Bu teşvikle Kırşehirli öğrencilerin daha da başarılı olacağına inanan okul yönetimi, Kırşehir’de eğitimin kalitesini yükseltmeye devam ediyor.

Okul yönetimi, başarılarından dolayı öğrencilerini, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ederken, başarılarının devamını diledi. Bu gurur tablosu, Kırşehir Abdulkadir Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eğitimdeki değişmez adresi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Abdulkadir Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitimdeki başarısını sadece sınav sonuçlarıyla değil, aynı zamanda öğrencilere sunduğu fırsatlar ve desteklerle de göstermeye devam ediyor.