Kırşehir'in Akpınar ilçesi Aşağıhomurlu Köyü'nde meydana gelen dolandırıcılık olayına ilişkin Kırşehir Valisi H. Mete Buhara'dan açıklama geldi. Vali Buhara, köyde yaşayan ve muhtar adayı olarak tanınan Aydın Battal'ı dolandıran şahısların yakalandığını ve adalete teslim edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın organlarına ve sosyal medyaya yansıyan bu talihsiz olayla ilgili gereken çalışma Kırşehir Emniyeti tarafından hızlıca yapıldı. Dolandırıcılık girişiminde bulunan şüpheliler, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak Aydın Battal'ı mağdur etmeye çalışmışlardı. Ancak Kırşehir Emniyetinin titiz çalışması sonucu şüpheliler kısa sürede yakalanarak hukuka teslim edildi.

Kırşehir'de tartıştığı kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı tutuklandı Kırşehir'de tartıştığı kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yakalanan zanlı tutuklandı

Olay, Aşağıhomurlu Köyü'nde geniş yankı buldu. Muhtar adayı Aydın Battal, yaşadığı dolandırıcılık deneyimini basınla paylaşarak, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşları uyanık olmaları konusunda uyardı.

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, olayın aydınlatılmasında emeği geçen tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti ve Kırşehir halkını bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü de vatandaşları, özellikle kamu görevlisi kimliği taşıyan şahıslara karşı tetikte olmaları konusunda uyardı.

Editör: TUĞBA GÜL