EĞİTİM

Mucur’da Ahilik geleneği yaşatılıyor!

Mucur Şeyh Edebali Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi "Şed Kuşanma Töreni" düzenledi.

Mucur Şeyh Edebali Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, yıl sonu mezuniyet törenini Ahilik geleneğiyle taçlandırdı. Mezuniyet töreni, şed kuşanma ve Ahiliğin diğer önemli ritüelleriyle gerçekleştirildi. Bu anlamlı etkinlikte, Ahiliğin sembolü olan şed kuşanma ve diğer gelenekler öğrenciler tarafından başarıyla sergilendi.

Törene katılan Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Dulkadiroğlu, mezun öğrencilere diplomalarını verirken demir dövdü ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Süleyman Aydınoğlu ve Murat Çoban da törene katılarak öğrencilere destek verdi.

Şed kuşanma töreni, Mucur ilçesindeki okul müdürleri, sendika temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve geçmiş yıllarda okulda görev yapmış idareciler ile öğretmenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Törenin ardından misafirlere geleneksel Ahi pilavı ve irmik helvası ikram edildi.

Ali Şahin, tören sonrası yaptığı konuşmada, “Ahi geleneğinin benimsenmesi ve yaşatılması hususundaki çaba gösteren tüm okul idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Tüm mezun öğrencilerimizi kutlar, başarılar dileriz,” diyerek memnuniyetini dile getirdi.