Memur-Sen Kırşehir Şubesi, kamu personellerinin yıllık izinleri hakkında taleplerini yenilediklerini belirtti. Şube tarafından yapılan açıklamada, kamu görevlilerinin yıllık izin kullanımının diğer çalışanlarda olduğu gibi iş günü hesabıyla yapılması gerektiği vurgulandı.

Memur-Sen Kırşehir Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Memur-Sen’in toplu sözleşme masasında dile getirdiği 'kamu görevlilerinin yıllık izin kullanımı diğer çalışanlarda olduğu gibi iş günü hesabıyla yapılmalı' talebimizi yineliyor; kamu görevlilerinin anayasal dinlenme haklarının evrensel hukuk kurallarına uygun, adil ve hakkaniyetli bir şekilde yeniden düzenleme konusu edilmesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Kırşehir Valisi değişti! Kırşehir Valisi değişti!

Açıklamada ayrıca, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun talebi üzerine Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün, ulusal bayram ve genel tatil günlerinin yıllık izin sürelerinden düşülmesi gerektiğini vurgulamasının önemli bir adım olduğu belirtildi. Bu adımın, kamu kurumlarındaki uygulama farklılıklarını gidermek adına gerekli olduğu ifade edilse de, memurların yıllık izin haklarının kullanımındaki takvim günü hesabı sorununun halen çözülmeyi beklediği kaydedildi.

Memur-Sen Kırşehir Şubesi, masada elde edilen izin hakları kazanımlarının örnek teşkil etmesi gerektiğini ve hukuka uygun, adil sonuçlar üretecek makul ve mümkün tekliflerin dar bir bakış açısıyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çalışanların dinlenme hakları konusunda farklı uygulamalara tabi tutulmalarının kabul edilemez bir ayrımcılık olduğu ifade edildi.

Açıklamada, kamu görevlilerinin haklarının korunması konusunda atılan olumlu adımların devam etmesi gerektiği ve izinler konusunda kapsamlı bir düzenleme yapılarak dinlenme hakkının eksiksiz hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Editör: TUĞBA GÜL