Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), vergide adalet ve etkinliği artırmak amacıyla önemli bir operasyon başlattı. Bu operasyon sadece büyük şehirleri değil, Kırşehir’i de yakından ilgilendiriyor! Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in direktifleriyle yürütülen bu çalışma, özellikle yüksek harcama yapıp gelir beyan etmeyen kişilere yönelik. Amaç, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek, bütçe finansmanını iyileştirmek ve vergi adaletini sağlamak.

Alfa Eğitim Kurumları ve MÜSİAD Kırşehir arasında indirim protokolü imzalandı Alfa Eğitim Kurumları ve MÜSİAD Kırşehir arasında indirim protokolü imzalandı

VDK, lüks tüketimde bulunan ve yüksek tutarlarda harcama yaptığı halde vergi beyan etmeyen kişileri yakın takibe aldı. Bu kapsamda, ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği ve lüks tüketimde bulunduğu ancak hiç gelir beyan etmediği veya düşük beyanlarda bulunduğu belirlendi. Bu kişilerin bazıları, aylık harcamalarının 10 milyon lirayı bulmasıyla dikkat çekti. Vergi müfettişleri, bu harcamaların kaynağını tespit etmek için çalışmalara başladı.

Kırşehir’deki işletmelerin de dikkatli olması gerekiyor. VDK, müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve bu işlem karşılığında fiş veya fatura kesmeyen işletmelere yönelik sıkı takip yürütüyor. Bu kapsamda, IBAN hesabı sahiplerine gelirin kaynağının tespiti için detaylı sorular yöneltiliyor ve hesap sahipleri bilgilendiriliyor. Hesaplarını başkalarına kullandıranların, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında suç işledikleri hatırlatılıyor. Hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde kullanılan bu yöntemle yapılan tahsilatlar dikkatle inceleniyor. Maliye, "mail order" yöntemiyle yapılan satışlarda fatura veya fiş düzenlenmemesi durumlarını sıkı takip altına almış durumda. Kırşehirli vatandaşlar ve işletmeler, Maliye’nin bu adalet arayışına katkıda bulunmak için dikkatli olmalı ve gelirlerini doğru beyan etmelidir.

Editör: BETÜL AKEREN