Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin terör saldırısı sonucu şehit edilmesinin yedinci yıl dönümünde anma mesajı yayınladı. Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen'in kaleme aldığı duygusal mesajda, Şenay Aybüke Yalçın öğretmen "maarifimizin ölümsüz neferleri" arasında anılarak, terör ve şiddetin her türlüsü lanetleniyor.

“Yeni eğitim yılında sorunlar çözülmeli!” “Yeni eğitim yılında sorunlar çözülmeli!”

Müdür Gülşen mesajında, "Şenay Aybüke Yalçın Öğretmen'imizi şehadetinin yedinci yılında rahmet ve minnetle anıyor, terörün ve şiddetin her türlüsünü bir kez daha lanetle kınıyoruz. Eğitime adanmış hayatlarıyla geleceğimize ışık tutan ve acılarını içimizde sonsuza dek taze tutacağımız tüm şehit öğretmenlerimizin ruhları şad olsun..." ifadelerini kullandı.

Bu anma, Kırşehir ve tüm Türkiye genelinde yankı buldu. Eğitim camiasından ve toplumun çeşitli kesimlerinden büyük destek gören mesaj, eğitimde şiddet ve teröre karşı ortak duruşun altını çizdi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve diğer kaybedilen eğitimciler, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Bu anmalar, toplumsal hafızanın canlı tutulması ve şiddetin her türlüsüne karşı ortak bir duruş sergilenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Editör: TUĞBA GÜL