ÖZEL HABER

Kudüs ve Gazze'nin tarihi üzerine anlamlı konferans

İHH İnsani Yardım Vakfı Kırşehir Şubesi, Gazze konulu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kırşehir Şubesi, Gazze konulu önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Genç İHH Kırşehir ekibi tarafından düzenlenen “Gönül Coğrafyamız ve Gazze” başlıklı konferans, Neşet Ertaş Kongre ve Kültür Merkezi'nin Aşık Sait Salonu'nda gerçekleştirildi. Gazeteci-Yazar Taha Kılınç'ın katıldığı etkinlik, Genç İHH ekibinden Nurullah Taha Erbaşı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda, Gazze'nin güncel durumu ve ileriye yönelik olabilecekler ele alındı.

Loading...

Taha Kılınç, konuşmasında Gazze'ye dair bilinç oluşturmanın önemine vurgu yaptı. “Bir kişi Gazze'yi anlatabilmek için daha çok okumalı, araştırmalı, anlamalıdır.” dedi. “Kudüs'ün tarihini konuşabilmeliyiz. Gelecek nesillere ilişkin durumu aktarabilmek için bunu sürekli gündemde tutmalıyız.” şeklinde konuşan Kılınç, son bir yılda Gazze'de 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ancak Batıda da binlerce insanın İslamla buluştuğunu ve Müslüman olduğunu ifade etti.

Loading...

Kılınç ayrıca, dünyada İsrail'e karşı uygulanan boykotlara değindi. “7 Ekim'den bu yana dünya genelinde İsrail'e ve ürünlerine karşı ciddi bir tavır sergilendi. İlk defa boykot bu kadar dirençli oldu.” diyen Kılınç, boykotun tek başına yeterli olmayacağını, üretim yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. “Boykot, bir Müslümanın hayatında bir duruş olarak var olmak zorunda. Bir Müslümanın yediğinden içtiğinden, giydiğinden seyrettiğine her şeye dikkat edilmesi gerekir.” diyen Kılınç, bu konuda artık sadece yetişkinlerin değil, çocukların da bilinçlendiğini ve daha çok dikkat ettiklerini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Kılınç, “Dava sahibi her insan Gazze konusunda bilinç sahibi olmalı. Nerede bulunursak bulunalım 'Bana düşen görev ne?' diye sormalı ve üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmalıyız.” diyerek mesaj verdi. Program, İHH Kırşehir Şube Başkanı Hikmet Kılıç'ın, Taha Kılınç'a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.