Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Odalar Federasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gündeme ilişkin önemli açıklamalarını kamuoyu ile paylaştı. Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, dedikodu kazanlarının yeniden kaynatıldığını ve kara listelerin dolaşıma sokulduğunu belirterek, bankalara hassasiyet çağrısında bulundu.

Başkan Hisarcıklıoğlu’nun yapmış olduğu açıklamada,

“Ülkemizin ufkunu karartmak isteyen fitne, fesat üreticileri yine iş başında. Dedikodu kazanını ateş harlıyor. Şirketlerimize itibar cellatlığı yapılıyor, şirket listeleri paylaşılıyor. Bazı il ve ilçelerimizde sektörlerle, firmalarla ilgili 'zordalar, batıyorlar' gibi dedikodular çıkarılmakta, altında imzası cesareti olmadan bakınız şu şirketlere listeleri iletişim kanallarından paylaşılmakta. Bu açıklıkta suçtur. Ülkemize, milletimize ve ekonomimize ihanettir."

Öncelikle çağrım, ticaret dünyasının tüm paydaşlarına. Lütfen dedikodu ticaret yapanları dinlemeyin, o ticaretten kaçının. Firmalarımızın, bir dedikodunun odağı haline getirilmesinin önüne geçin. Bunlar fitne çıkarmaya çalışıyorlar. Asılsız, yalan yanlış bilgileri dikkate almayın. Bankalarımız, şirketlerimizin yanındadır. Firmalarımıza, iş insanlarımıza sahip çıkalım.

Bankalarımızdan da önemle istirhamımız, şirketlerimize sahip çıkmaları. Onların yanında durmaları. Dedikodulara aldırış etmeden firmalarımıza destek olmaları. Ekonomimiz sağlam, iş dünyamız güçlü, her zaman olduğu gibi, bankalarımızın reel sektörümüze olan inanç ve güveni tamdır.

Kırşehirli üreticiler nefes alacak! Kırşehirli üreticiler nefes alacak!

Firmalarımızı dedikoduya, yalan yanlış bilgiye teslim etmeyelim. Onların yanındayız. Ülkemizin, milletimizin ve ekonomimizin geleceği için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada Hisarcıklıoğlu’nun bu tür dedikoduların önüne geçilmesi ve şirketlere itibar cellatlığı yapılmaması gerektiğini belirttiği vurguladı. Bankaların bu süreçte firmalara olan desteklerini sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu önemli açıklamasını kamuoyu ile paylaşarak, üyelerini ve tüm iş dünyasını dedikodulara karşı dikkatli olmaya ve bankaları hassasiyet göstermeye çağırdı.

Editör: TUĞBA GÜL