Kripto para dünyasında son günlerde yaşanan sert dalgalanmalar, Kırşehirli Bitcoin yatırımcılarının da gündeminde. Bitcoin'in fiyatı, Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtacağını açıklamasının ardından 62 bin doların altına gerileyerek yatırımcıları tedirgin etti. Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yüzde 4,5 azalarak 2 trilyon 240 milyar dolara düştü. Bu düşüş, Kırşehirli yatırımcıları da etkiledi.

Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkları gelecek haftadan itibaren sahiplerine dağıtması beklenirken, bu varlıkların en azından bir kısmının satılacağı öngörülüyor. Analistler, bu satış baskısının kripto para piyasasında daha fazla dalgalanmaya neden olabileceğini belirtiyor. Kırşehir'de yaşayan kripto para yatırımcısı Ömer Yıldırım “Bu düşüşler piyasada korku yaratsa da uzun vadede Bitcoin'in yükseleceğine inanıyorum. Mt. Gox'un dağıtacağı varlıkların satışa çıkması fiyatları baskılayabilir ama bu geçici bir durum” dedi. Bir diğer yatırımcı, “Kripto para piyasasında bu tür düşüşler normal. Fiyatları sürekli takip edip panik yapmadan yatırım stratejimi koruyorum. Uzun vadeli yatırımcılar için bu tür düşüşler aslında alım fırsatı yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü saha çalışmalarına devam ediyor Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü saha çalışmalarına devam ediyor

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığını belirtiyor. Fed'in faiz politikaları, kripto para piyasasında ciddi etkiler yaratabiliyor ve bu belirsizlikler yatırımcıları daha temkinli davranmaya itiyor. Saat 13.20 itibarıyla, son 24 saatte fiyatında yüzde 4,6'dan fazla düşüş yaşayan Bitcoin, 61 bin 310 dolar seviyesine geriledi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 5,5'e yakın değer kaybederek 3 bin 306 dolar seviyesine indi. Kırşehirli yatırımcılar, kripto para piyasasındaki bu dalgalanmaları yakından takip ederken, uzun vadeli stratejilerinden ödün vermemeye çalışıyor.

Editör: BETÜL AKEREN