GÜNDEM

Kırşehirli yargı çalışanlarından görkemli Adli Yıl Açılışı etkinliği

Ankara’da görev yapan Kırşehirli yargı çalışanları, adli yıl açılışı dolayısıyla Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde geniş katılımlı bir yemek ve bozkır kültürünü yansıtan müzik etkinliği düzenledi.

Ankara’da görev yapan Kırşehirli yargı çalışanları, adli yıl açılışı dolayısıyla Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde geniş katılımlı bir yemek ve bozkır kültürünü yansıtan müzik etkinliği düzenledi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ve Başkan Yardımcısı Uğur Sarı’nın da yer aldığı etkinlik, yargı, bürokrasi ve basın dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Ayrıca Kırşehir’e hizmet eden sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kırşehir sevdalısı çok sayıda yargı mensubu etkinlikte buluştu.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Kırşehirli Yargı Çalışanları Grubu'nun kurucusu ve başkanı Hakim Murat Bahadır yaptı. Bahadır, grubun 2023 yılının sonlarında Ankara Sıhhiye Adliyesi’nde 40 kişiyle kurulduğunu ve kısa sürede büyüyerek 250 üyeye ulaştığını belirtti. Grubun başta hakim ve savcılar olmak üzere avukatlar, polis memurları, infaz koruma memurları, zabıt katipleri ve mübaşirler gibi çeşitli mesleklere mensup hemşerilerini bir araya getirdiğini söyledi.

Bahadır, grubun amacının, Kırşehir ve hemşerilerine hizmet etmek, şehre katkı sağlayan her şahıs ve sivil toplum kuruluşunun yanında yer almak olduğunu vurguladı. Kırşehir ile ilgili faaliyet gösteren tüm kuruluşlara eşit mesafede olduklarının altını çizerek, bağımsız ve tarafsız hareket ettiklerini belirtti. Bahadır, “Allah'ın izniyle bir yargı mensubuna yaraşır şekilde bağımsız ve tarafsız olarak doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Bozkırın öksüz ve yetim şehri memleketimiz Kırşehir ve hemşerilerimize hizmet yolunda sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Etkinlikte, Kırşehirli usta sanatçı İsmail Altunsaray’ın seslendirdiği bozlaklar ve hareketli türküler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Gecenin sonunda Altunsaray’a Grup Başkanı Hakim Murat Bahadır tarafından plaket takdim edildi. Kırşehirli iş insanları Mahbup Torun ve Mustafa Düğer’e de katkılarından dolayı plaket verildi.

Ankara 2 Nolu Baro kurucularından Avukat Aydın Akpınar, Kırşehir anekdotlarıyla geceye esprili bir hava kattı. Halk şairi Hüseyin Ünlü'nün seslendirdiği "Erenler Diyarı Kırşehir" şiiri büyük alkış topladı.

Gecede sahne alan diğer sanatçılar Utku Bayram Er, İsmail Çelik ve Altaş Kardeşler’in performanslarının yanı sıra, Mamak Belediyesi Segmen Ekibi de gösterileriyle büyük beğeni kazandı. Kırşehir ve bozkır kültürünün damga vurduğu gece, Hakim Murat Bahadır’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.