EKONOMİ

Kırşehirli borsa takipçileri için haftanın ilk gelişmeleri!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya dikkat çekici bir başlangıç yaptı. Haftanın ilk işlem gününde, endekste beklenmedik bir artış görüldü. İşte detaylar...

Kırşehir’in ekonomiyle ilgilenen tüm borsa takipçilerine müjdeli haber! Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,19 oranında yükselişle 10.791,65 puandan başladı. Borsa haftanın ilk işlem gününe, önceki kapanışa göre 20,29 puan ve yüzde 0,19 artışla merhaba dedi.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,08 ve holding endeksi yüzde 0,24 artış kaydederken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,60 ile finansal kiralama faktöring oldu. Buna karşın, tekstil ve deri sektörü yüzde 2,02 ile en çok kaybettiren endeks olarak dikkat çekti. Geçtiğimiz Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,29 artışla 10.771,36 puandan tamamlamıştı. Analistlerin açıklamalarına göre, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl iki kez faiz indirimine gidebileceğine dair beklentiler artsa da, banka yetkililerinin temkinli açıklamalarıyla karışık bir seyir izlendi. Bu hafta, ABD’de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi yatırımcıların odağında olacak.

Bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı; yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verileri takip edilecek. Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 seviyeleri direnç, 10.700 ve 10.600 puan ise destek konumunda bulunuyor.

Kırşehirli yatırımcılar, bu gelişmeleri dikkatle takip etmeli ve yatırım stratejilerini bu doğrultuda gözden geçirmeli. Borsa İstanbul’da haftanın ilk günü umut verici bir başlangıç yaparken, piyasalardaki hareketliliği izlemeye devam ediyoruz. (HABER MERKEZİ)