Kırşehir’de şehir içi ağı sağlayan yolcu otobüsleri, şehrin kalabalık yapısının ulaşım ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiyor. Bu nedenle Kırşehir Belediyesi, Kırşehirli vatandaşların bu sorununu çözmek için uzun süredir çözüm yolu aramaktaydı. Birbirinden farklı seçenekler denendi ancak Kırşehir’in şehir içi ulaşım sorununa en kısa sürede üretilen çözüm, belediye otobüslerini artırmak oldu.

D S C 9067Bir süre önce kamuoyuna sunulan renk kartelasıyla çoğunluğun kararı olan yeşil renkteki yeni belediye otobüsleri Kırşehir’e geldi. Bugün Kırşehir’in merkezinde yer alan Cacabey Meydanında kurdele kesimi gerçekleştirilen yeni belediye otobüsleri, Kırşehirli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

D S C 880225 kişi oturan olacak şekilde 107 kişi kapasiteli ve sınıfının en geniş, konforlu ürünleri olan yeni belediye otobüsleri, Kırşehir’de hizmet verecek. İlk etapta 6 adet otobüsün hizmete gireceği, daha sonra ise 18 otobüsün daha Kırşehir’e kazandırılacağı belirtildi.

D S C 8828Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Nasıl ki alt yapı, kanalizasyon belediyenin bir göreviyse ulaşımda aynı şekilde belediyenin bir görevidir. Daha önce alınan otobüsler yaşını doldurduğu için zamanla hepsinin yenilenmesi gerekiyor.

Biz de toplu taşıma kültürünün Kırşehir’de oturması, özellikle otobüslerimizde ve duraklarımızda wifi sistemlerinin kullanılması ve vatandaşın toplu taşıma tercihi, Kırşehir’de belediye otobüslerini doluluk oranına sebep oldu.

D S C 9052Biz de hep birlikte buna çözüm yolu aradık. 28 otobüsle yaklaşık 20 bin kişi taşıyorduk günde ama yetmiyordu. Bunu 50 otobüse çıkarmamız gerekiyor. Bunu temin etmeye çalışıyoruz. ISUZI ile yaptığımız ilk görüşmede bize en kısa yol olarak otobüsleri gösterdiler. Bugün ilk etap olarak 6 tanesini teslim alıyoruz. Kadın dostu şehir olarak, bize müracaat eden kadınların tamamını işe aldık ve otobüsleri onlara teslim edeceğiz. Kırşehir’e hayırlı olsun.” dedi.

D S C 8881Açılış programında konuşma yapan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, “Kırşehir Belediyesi her geçen gün güzel hizmetlerine devam ediyor. Bugün de ulaştırma alanında güzel bir iş yapıyoruz. 6 tane otobüsü Kırşehir Belediyemizin filosuna katmış olduk. Seçim döneminde milletimiz istedi.

Kırşehirli meslektaşlar bir arada Kırşehirli meslektaşlar bir arada

D S C 9034Belediye otobüsleri yetersiz kalıyor. Bize otobüsler lazım. Ulaşımımızı sağlayın dediler. Sağ olsun Belediye Başkanımız da onların sorunlarını çözdü. 6 tane otobüsü Kırşehir’e kazandırdı. Başkanımıza teşekkür ediyor, Kırşehir’e hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

D S C 9067-1DenizBank leasing üzerinden  Anadolu Isuzı firması ile anlaşma sonucunda Kırşehir Belediyesi tarafında şehre kazandırılan yeni yeşil renkli otobüsler Kırşehir’e hayırlı olsun.

D S C 9095

Editör: TUĞBA GÜL