KÜLTÜR / SANAT

Kırşehir'e yakın bir festival fırsatı !

Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen bu festivalde, birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir hafta sizi bekliyor.

3-11 Ağustos tarihleri arasında Kırşehirli vatandaşlar için merak uyandıran bir etkinlik haberi var! Kırşehir’in komşu ilinde Nevşehir Kültür Yolu Festivali başlıyor ve bu yılki festival, Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin yedinci durağı olacak.

Kırşehir’e yakın olması sebebiyle de festivale Kırşehir’den yoğun katılımlar bekleniyor. Etkinlikler, zengin programıyla dikkat çekiyor ve katılımcılara unutulmaz deneyimler sunmayı vaat ediyor. Festival boyunca gastronomi deneyimlerinden, sanat sergilerine, çocuk etkinliklerinden tiyatro oyunlarına kadar birçok farklı aktivite ziyaretçileri bekliyor.

  • Naci El Ali'nin "Hanzala" karakterlerinden oluşan sergisi: Bu sergi, Filistinli karikatürist Naci El Ali'nin ünlü "Hanzala" karakterlerini tanıtacak ve ziyaretçilerine derin bir sanat deneyimi sunacak.

  • Sıcak hava balonları gösterileri: 8 Ağustos itibarıyla 17 ülkeden figürlü sıcak hava balonları, Nevşehir semalarında görsel bir şölen sunacak.

Festival Programı

19 Konser: Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

8 Sergi: Sanatseverler için birbirinden değerli eserler ve sergiler yer alacak.

5 Çocuk Etkinliği: Minik katılımcılar için eğlenceli ve öğretici etkinlikler düzenlenecek.

3 Tiyatro Oyunu: Ünlü tiyatro grupları sahne alarak izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

10 Söyleşi: Alanında uzman isimlerle yapılacak söyleşilerle bilgi dolu anlar yaşanacak.

9 Atölye: Farklı konularda düzenlenen atölyelerle katılımcılar yeteneklerini geliştirme fırsatı bulacak.

2 Opera ve Bale Gösterisi: Sahne sanatlarının en seçkin örnekleri izleyicilerle buluşacak. (HABER MERKEZİ)