EĞİTİM

Kırşehir’de ücretsiz yaz okulları açılıyor

Kırşehir’de yaz tatilinde öğrencilerin boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz yaz okulları açılıyor.

Kırşehir’de yaz tatilinde öğrencilerin boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz yaz okulları açılıyor. 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" alanlarında çeşitli kurslar düzenlenecek.

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Bu kurslara katılan öğrencilerden ve kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmayacak.

Ayrıca, ortaokul 8. sınıf, lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da yaz okulları kapsamında verilecek. Kırşehir’de mezunlar için ise halk eğitimi merkezlerinde kurslar düzenlenecek.

Kırşehir’deki yaz okulları 1 Temmuz’da başlayacak ve 29 Ağustos’ta sona erecek. 2 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları başlayacak. Yaz dönemi boyunca ortaokul 8. sınıf, lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri için haftada 6 saate kadar akademik destekleme ve yetiştirme kursları açılabilecek.

Kurslar, saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak olup, bir dersten günlük 2 saatten fazla ders verilmeyecek. Kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

Kırşehirli öğrenciler, yaz okulu kapsamında farklı alanlarda ders seçme imkânına sahip olacak. İlköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki kurslar, sınıflar düzeyinde oluşturulan gruplar halinde açılacak. Öğrenciler, en fazla iki alanda ders seçebilecekler.

Yaz Okulları Alan Seçenekleri:

Spor:

Atletizm

Basketbol

Okçuluk

Futbol

Yüzme

Voleybol

Hentbol

Masa Tenisi

Halk Oyunları

Satranç

Görsel Sanatlar:

Resim

Ebru Sanatı

Sanat ve Tasarım

Hat Sanatı

Fotoğrafçılık

Müzik:

Gitar

Keman

Piyano/Org

Bağlama/Saz

Ud/Kanun

Türk Halk Müziği

Türk Sanat Müziği

Melodika

Bilişim:

Yazılım

Robotik Kodlama

Ofis Programları

Arduino Programlama

Bilgisayarda Döküman Hazırlama

Bilgisayara Giriş

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz okulları ile öğrencilerin hem eğlenmesini hem de yeni beceriler kazanmasını hedefliyor. Veliler ve öğrenciler, yaz okulları ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurabilirler.