EKONOMİ

Kırşehir'de mera ıslahı tespit çalışmaları başladı

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, KAEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu'nun koordinasyonunda mera ıslah çalışmalarına başladı

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu'nun koordinasyonunda, mera ıslahı yapılacak alanları belirleme çalışmalarına başladı.

Kırşehir genelinde yürütülen tespit çalışmaları kapsamında, verimliliği artırılacak meralar belirlenerek uygun ıslah yöntemleri planlanıyor. Bu çalışmalar, mera alanlarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve hayvancılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü ve personelleri ile Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu'nun ortak yürüttüğü çalışmaların, Kırşehir'in tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Tespit edilen alanlarda yapılacak ıslah çalışmalarıyla, meraların verimliliğinin artırılması ve doğal kaynakların korunması hedefleniyor.

Mera ıslahı çalışmaları, belirlenen alanlarda hayata geçirilecek projelerle devam edecek ve Kırşehir'in tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacak.