Kırşehir'de 2024 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3. Olağan Toplantısı, Vali Hüdayar Mete Buhara'nın başkanlığında, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Deneme bahçelerinde yetiştirilen tıbbi aromatik bitkiler, orman köylülerine gelir getirecek Deneme bahçelerinde yetiştirilen tıbbi aromatik bitkiler, orman köylülerine gelir getirecek

T E M M U Z M E K2

Toplantının ana gündem maddesi, Kırşehir’de işgücü istihdamının güçlendirilmesi ve mesleki eğitimin güncel durumu oldu. Bu kapsamda yürütülen projeler masaya yatırıldı ve şehrin işgücü dinamiklerini değiştirecek stratejiler üzerinde duruldu.

T E M M U Z M E K1

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı konuları da toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, ilimizde bu alanlarda yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Özellikle çocuk işçiliği ile mücadeledeki kararlı duruş ve alınan önlemler dikkat çekti.

T E M M U Z M E K3

Toplantının sonunda, katılımcılar gelecek dönem projelerinin etkin bir şekilde uygulanması ve istihdam politikalarının daha da geliştirilmesi için işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladılar. Kırşehir'in ekonomik ve sosyal kalkınmasında yeni bir dönemin kapıları aralanıyor! (HABER MERKEZİ)

Editör: BETÜL AKEREN