AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında "asgari ücrete ara zam" iddialarına son noktayı koydu. Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak diyebilirim" ifadelerini kullandı. Ancak bu açıklamalara rağmen, Kırşehir’de asgari ücrete zam beklentisi ve heyecanı devam ediyor.

Asgari ücret zammı iddiaları, CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği 4 saatlik zirvede tekrar gündeme geldi. CHP'nin Hazine ve Maliye gölge bakanı Yalçın Karatepe ve beraberindeki heyet, Bakan Şimşek ile yaptıkları zirvede, asgari ücrete temmuz ayında bir ara zam yapılması taleplerini iletti. Ancak Karatepe, bu konuda Bakan Şimşek'ten olumlu bir geri dönüş alamadıklarını ifade etti.

Kırşehir Valisi değişti! Kırşehir Valisi değişti!

Ankara kulislerine düşen bir iddiaya göre, hükümetin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği belirtiliyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebilecek bu zam kararının, enflasyon oranıyla doğru orantılı olmayacağı vurgulanıyor. 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 oranında enflasyon olması beklenirken, asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı ifade ediliyor. Kulislerde, asgari ücrete yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Bu iddialar gerçekleşirse, temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL'den 19.552 TL'ye yükselecek.

Kırşehir’de yaşayan asgari ücretliler, bu gelişmeleri heyecanla takip ediyor. Ekonomik şartların zorlaştığı bu dönemde, yapılacak bir ara zam, birçok aile için önemli bir rahatlama sağlayacak. Kırşehir halkı, hükümetin bu yönde atacağı adımları yakından takip ederken, esnaflar ve iş dünyası da olası zam kararının etkilerini değerlendirmeye başladı.

Kırşehir'deki ekonomik hareketliliği de etkilemesi beklenen bu zam kararı, şehirdeki sosyal ve ticari yaşamda önemli değişikliklere yol açabilir. Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda vereceği karara çevrilmiş durumda. Kırşehir’de asgari ücret zammı heyecanı sürerken, Ankara’dan gelecek resmi açıklama merakla bekleniyor. Kırşehir halkı, bu zammın gerçekleşmesi halinde ekonomik olarak bir nebze olsun rahatlayacak olmanın umuduyla gün sayıyor.

Editör: TUĞBA GÜL