Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), açıklanan LGS sonuçları sonrasında Kırşehirli öğrencileri Meslek Liselerini tercih etmeye davet etti. KTSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, öğrencilerin geleceğine yönelik önemli bir çağrıda bulundu.

Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, “LGS tercihleri için sizleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliği ile desteklediğimiz 81 ilimizdeki 129 meslek lisemize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Hisarcıklıoğlu, meslek liselerinin, öğrencilerin mesleki beceriler kazanarak iş hayatına daha donanımlı başlamalarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Antalya Teknofest'te Kırşehirli Deniz’den büyük başarı Antalya Teknofest'te Kırşehirli Deniz’den büyük başarı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, bu çağrısıyla Kırşehirli gençlerin meslek liselerine yönelmelerini teşvik ederek, bölgenin ekonomik ve sanayi alanındaki ihtiyaçlarına uygun nitelikli iş gücünün yetişmesini hedefliyor. Meslek liseleri, Kırşehirli öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler de sunarak, iş dünyasında hemen yer bulmalarını sağlayacak önemli avantajlar sunuyor.

KTSO, Kırşehir'deki öğrencilerin bu fırsatlardan yararlanarak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemeleri için tüm velileri ve öğrencileri meslek liseleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve bu okulları tercih etmeye davet ediyor.

Bu önemli çağrının, Kırşehir'deki eğitim ve istihdam alanlarında olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor. KTSO, öğrencilerin ve ailelerin meslek liselerini tercih etmeleri halinde hem bireysel hem de toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacaklarını belirtti.

Editör: TUĞBA GÜL