Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kırsal alanda kadın ve genç başta olmak üzere yerel potansiyeli harekete geçirecek yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, yerelde çiftçilerden sivil toplum kuruluşlarına, kadınlardan gençlere kadar çeşitli aktörlerin bir araya gelerek oluşturduğu Yerel Eylem Grupları (YEG) aracılığıyla bölge kalkınması için stratejiler belirlenip uygulanmaya başladığı belirtildi.

Müdürlüğün açıklamasında, "Kırsalda kadın ve gençlerimiz başta olmak üzere, yerel potansiyeli harekete geçirmek için yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ediyoruz. Yerelde çiftçilerden sivil toplum kuruluşlarına, kadınlardan gençlere kadar birçok aktörün bir araya gelerek oluşturduğu Yerel Eylem Grupları (YEG) aracılığıyla, bölgelerin kalkınması için stratejiler belirleniyor ve uygulanıyor. Böylece kırsaldaki yöre insanı, LEADER yaklaşımı ile birleşip yerelde güçleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Son 11 yılın en büyük don olayı yaşandı Son 11 yılın en büyük don olayı yaşandı

Ayrıca, IPARD Programı kapsamında Yerel Eylem Gruplarına bugüne kadar 328 milyon TL hibe desteği sağlandığı kaydedilirken, bugün itibarıyla Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı için Altıncı Başvuru Çağrı İlanı kapsamında %100 hibeli olmak üzere toplam 50 milyon avro destek verileceği duyuruldu.

Yetkililer, bu adımların kırsal kalkınmayı destekleyerek bölge halkının ekonomik ve sosyal yaşamına olumlu katkılar sağlayacağına inandıklarını vurguladı. Müdürlükten yapılan açıklamada, projelerin yerelde geniş çaplı etkiler oluşturması ve bölgedeki yerel dinamiklerin güçlenmesi hedeflenirken, hayırlı ve uğurlu görev diledikleri ifade edildi.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün, yerelde kalıcı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik bu tür projeleri desteklemesi, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.