Kırşehirli iş adamı.
Kırşehir aşığı Malkoç.
Kırşehir dışında lafta birçok bozkır aşığı iş insanımız var, bunların Kırşehir’e yatırımları, faydaları yok denecek kadar az sadece Kırşehirliler gecelerinde ve Kırşehirliler derneğinde bol edebiyat yaparlar.
Ercan Malkoç bunlardan değil dernekle işi olmayan, şirin şehrini unutmayanlardan.
Anadolu’nun bağrında Kırşehir için kalbi atan.
Yağmurlu aşiretinin kıymetli iş insanı.
Çok değerli dostum Ercan Malkoç’un Kırşehir’e yatırmaları durmuyor.
Yıllar öncesinde ana vatanım, baba yurdum, benin şehrim dediği Ana dolunun bozkırına yükseltmiş olduğu beş yıldızlı termal oteliyle Kırşehir sevdasını gösteren Ercan Malkoç.
Bozkırın şirin ahi şehri benim için çok değerli diyen Malkoç Sevdiği, saydığı büyük ozan Neşet Ertaş anısına yapmış olduğu eseri sosyal medyada ve Kırşehirliler arasında konuşuluyor.
Kırşehir ne kadar Anadolu’nun merkezi ahilerin diyarı ozanların Türkmen şehri olsa da seçilmişler, atanmışlar tarafında çok önemsenmiyor.
Bugün bir ilin kalkınması, yatırmaları öncelik seçilmişlerin atanmışların ve odaların birlikteliğinde oluyor.
Kırşehir’de dün olmadığı gibi bugünde seçilmişler, atanmışlar ve odalar arasında birliktelik kopuk.
Senin partin, benim partim hazımsızlığı devam ediyor.
İlimize bu güne kadar bir olalım, iri olalım, diri olalım, birlikte gelin Kırşehir olalım diyen ne siyasi geldi nede sivil toplum örgütleri.
Ercan Bey yatırım yapıyor sosyal medyada ve ulusal basınında Neşet bahçesi konuşuluyor, ilin ileri gelen seçilmişleri, başkanları bir teşekkür bile etme gayreti göstermiyorlar.
Ahi şehri şirin Kırşehir’in üzerinde bu hasetlik, fesatlık, çekememezlik oldukça ne yatırımcı gelir nede yarımcıya değer verilir.
Kırşehir için gayret eden değerli işi insanı Ercan Malkoç benim için hasetçiler değil Kırşehir’im diyor.
Tüm ulusal basında yayınlanan Neşet Ertaş bahçesi görenleri gezenleri mutlu ediyor.
Geçen gün çaylı muhabbetimizde Malkoç böyle bir projeden bahsetmişti.
Avrupa’ya gittiğinde görmüş olduğu bir müzenin aynısı düşündüğünü ve yapacağından bahseden Malkoç.
Avusturya Salzburg gezisinde besteci Wolfgang Amadeus Mozart için hazırlanan müzeden etkilenmiş Kırşehirli iş insanı Malkoç, bunun aynısı gönül insanı Kırşehirli dünyanın dinlediği halk ozanı Neşet Ertaş’ı için neden olmasın demişti.
Mozart için varda Memleketimin değeri Neşet Ertaş için neden bir açık hava müzesi olmasın diyordu.
Bahçe için Tarım ve Orman Bakanlığından, kent merkezindeki termal otelin yanında bulunan yaklaşık on dönümlük alana Halk ozanı Neşet Ertaş'ın anısına Kırşehir turizmine katmış olduğu gönül bahçesi gezmeye görmeye değer olmuş.
İlk girişinizde "Bahçe Duvarından Aştım" türküsünden esinlenilerek "Neşet Ertaş Türkü Bahçası" ismi verilen, "Can yakıp kalp kırma ey insanoğlu" öğüdüyle kapılarını aralayan mekân, yürüyüş yolu, dinlenme ve müzik duraklarından oluşuyor.
Bahçede, sanatçının sevilen eserlerinin isimlerini taşıyan duraklara gelenler sensörlü müzik kutuları sayesinde türküleri dinleyebiliyor.
"Gönül dağı", "Mühür Gözlüm", "Zahidem", "Ahirim Sensin", "Ah Yalan Dünya", "Neredesin Sen" gibi türkülerin isimlerini taşıyan on durağın yanı sıra bahçede üç bine yakın fidan ve çok sayıda çiçek bulunuyor.
Yürüyüş yolunun farklı noktalarında Ertaş'ın sözlerinin yazıldığı kemerlerle karşılanan ziyaretçiler, Neşet Ertaş'ın doğup büyüdüğü evin birebir örneğini de görebiliyor.
Neşet Ertaş türküleri eşliğinde büyük ozanın bahçesini geze bilirsiniz.
Abdal geleneğinin büyük ozanı Ertaş anısını yaşatmak için bu güzel bahçeyi ilimize kazandıran Kırşehir sevdalı Ercan Malkoça teşekkür ediyorum.