Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde yeni bir onaylı randevu sistemini hayata geçiriyor. Bu yeni düzenleme, hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayarak, randevusuna gelemeyen hastaların erken bir zamanda randevularını iptal etmesiyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasını hedefliyor. Sistem, 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başladı.

 İşte Kırşehirli vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan duyurunun detayları;

Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?

Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacaklarına ilişkin onay vermeleri gerekecek. Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar onay verilmesi veya gelemeyeceğini bildirmesi zorunlu olacak. Onay işlemleri, internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Randevu İptali Mümkün mü?

Onay verilen randevular, randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar iptal edilebilecek. İptal işlemleri, internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilecek.

Onaylanmayan Randevular Ne Olacak?

Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan ancak randevusunu onaylamayan kişilerin randevuları, son onay saatine kadar otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak.

Kırşehir Hava Durumu (19.09.2024) Kırşehir Hava Durumu (19.09.2024)

Randevuya Gitmeyenlere Kısıtlama

Onaylanan randevuya gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni bir randevu alabilecekler. Bu düzenleme, kaynak israfını önlemeyi ve hastane hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını amaçlıyor.

Muafiyetler

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onay işleminden muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar için hastanelerden her zaman randevu verilebilecek.

Bu yeni düzenleme, hastane randevu sisteminin daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor. Hastane imkanlarının daha verimli kullanılması, randevuya gelemeyen hastaların randevularını erken iptal etmesi ve böylece boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasıyla sağlanacak.

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından duyurulan bu yeni sistem, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini ve hizmetlerin etkinliğini artırmayı hedefliyor. Daha detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesi ve iletişim kanalları kullanılabilir.

Editör: TUĞBA GÜL