GÜNDEM

Kırşehir halkı 15 Temmuz şehitleri için buluştu

Vali H. Mete Buhara ve il protokolü, şehit aileleriyle birlikte dualar ederek kahramanları yad etti.

Kırşehir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle anlamlı etkinliklere sahne oldu. Şehitlerimiz Gökhan Yıldırım ve Ayhan Keleş, kabirleri başında dualarla anıldı. Kaman ilçesi Kargın Yenice Köyü'nde bulunan Gökhan Yıldırım’ın kabri ile Kaman Kurancılı Kasabası'nda bulunan Ayhan Keleş’in kabri başında düzenlenen törenlere, Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, il protokolü, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimizin hatırası, dualarla ve gözyaşlarıyla yad edilirken, Vali Buhara ve beraberindeki heyet, şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Vali Buhara, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un Türk milletinin iradesinin ve vatan sevgisinin en büyük simgesi olduğunu vurguladı. “Bugün burada, canlarını vatan için feda eden kahramanlarımızı anmak ve onların hatırasını yaşatmak için toplandık,” dedi.

Aynı gün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında açılan "Milletin Zaferi" temalı fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü. Vali Buhara ve il protokolü, sergide yer alan fotoğrafları incelerken, 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıkların ve milletin zaferinin fotoğraflarla ölümsüzleştirildiğini belirtti. Sergi, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı ve o geceye dair anıları tazeledi. (HABER MERKEZİ)