Karabuğday ekimi ve fenolojik gözlem gerçekletirildi Karabuğday ekimi ve fenolojik gözlem gerçekletirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak. Kırşehirli iş dünyası temsilcileri ve sanayiciler de bu önemli toplantıyı yakından takip ediyor. Yeni vergi taslağı, üretici, sanayici ve ihracatçılara yönelik düzenlemeleri içeriyor. Vatandaşı doğrudan ilgilendiren hükümler bulunmayan bu taslak, Kırşehir’in ekonomik aktörleri için büyük önem taşıyor. Bakan Şimşek, toplantıda taslağın detaylarını reel sektörün önde gelen kuruluşlarıyla paylaşarak, iş dünyasının görüş ve önerilerini alacak.

Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) gibi kuruluşların başkan ve yöneticileri katılacak. Vergi taslağında, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi uygulamalar yer alıyor. Kırşehirli sanayiciler, bu düzenlemelerin yerel ekonomiye etkilerini merakla bekliyor.

Bakan Şimşek'in iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştireceği toplantı, Hazine ve Maliye Bakanlığında basına kapalı olarak yapılacak. Bu önemli buluşma, Kırşehir iş dünyasında da büyük yankı uyandırdı. Toplantıda alınacak geri bildirimler doğrultusunda, taslak vergi çalışması hükümetin ve partinin ilgili organlarına iletilecek. Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması ve vergi sistemindeki etkinliğin artırılması hedefleniyor. Bu çalışmalar, Orta Vadeli Program’da yer alan hedefler doğrultusunda devam edecek. (HABER MERKEZİ)

Editör: BETÜL AKEREN