GÜNDEM

Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği, şehit aileleri ve gençleri Çanakkale’ye götürecek

Başkan Erdoğdu, Kırşehirli şehit ailelerini, gazileri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki gençleri Çanakkale’ye götüreceklerini açıkladı.

Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yunus Erdoğdu, Kırşehirli şehit ailelerini, gazileri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki gençleri Çanakkale’ye götüreceklerini açıkladı. Başkan Erdoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu önemli gezi projesinin detaylarını anlattı.

Başkan Erdoğdu, “Kırşehir Anadolu Şehit Aileleri Derneği olarak geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne başvurusunu yapmış olduğumuz 'Şehit Aileleri ile Gençler Şüheda’nın İzinde' projesi kapsamında, Kırşehirli şehit ailelerimizi, gazilerimizi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan sevgi evlerinde kalan çocuklarımızı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde YKS sınavına giren öğrencilerimizi tarihimizle buluşturmak amacıyla Bursa ve Çanakkale gezisi için başvuruda bulunduk” dedi.

Projenin onaylanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğdu, “Projemizin onaylanması aşamasında emeklerini esirgemeyen AK Parti Milletvekili Necmettin Erkan’a, Valimiz Hüdayar Mete Buhara’ya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen’e ve Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Hikmet Kılıç’a teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Bu proje, Kırşehirli şehit aileleri ve gaziler için anlamlı bir buluşma sağlarken, gençlerin tarihimizi daha yakından tanımalarına da vesile olacak. Gezinin, katılımcılar için unutulmaz anılarla dolu olacağı ve tarih bilincini pekiştireceği belirtiliyor.