EĞİTİM

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde yılın ilk hasadı coşkusu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal uygulama alanlarında ve Ar-Ge Serasında 2024 yılının ilk hasadını gerçekleştirdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal uygulama alanlarında ve Ar-Ge Serasında 2024 yılının ilk hasadını gerçekleştirdi. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, rektör yardımcıları ve fakülte dekan yardımcısının yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla düzenlenen hasat etkinliği, üniversite kampüsünde heyecanla karşılandı.

Rektör Karahocagil, ziyaret ettiği tarımsal uygulama alanlarında ve Ar-Ge Serasında incelemelerde bulundu. Burada yetiştirilen kokteyl domateslerin hasadını da gerçekleştiren Karahocagil, yapılan çalışmaların hem Kırşehir hem de Türkiye tarımı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Yetiştirilen çeşitli tarım ürünlerinin, Türk tarımının ilerlemesine önemli katkılar sağlayacağını belirten Rektör, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Tarla Bitkileri Bölümü tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar ışığında, Kırşehir ve benzer ekolojik bölgelerde yetiştirilebilecek tür ve karışımların belirlendiği araştırma kapsamında, Macar fiği + Tritikale ve Macar Fiği + Yulaf karışımı denemelerinin hasadı da yapıldı. Etkinlikte, bölge için kaliteli kaba yem sağlayacak tek yıllık baklagil + tahıl karışımlarının önemi vurgulandı.