GÜNDEM

Kırşehir AFAD'dan Jandarma personeline eğitim

Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Şube Personelleri, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı personeline Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi verdi.

Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Şube Personelleri, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı personeline Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi verdi.

Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek, olası afet ve acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek ve güç birlikteliği oluşturma amacıyla Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri hız kesmeden sürüyor.

Eğitimler kapsamında katılımcılara hafif arama kurtarma, sosyal yardım, psikososyal destek, yangın ve ilkyardım konularında uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, afetlerde AFAD Arama Kurtarma Ekiplerine sahada destek olabilecek yetkinliğe sahip kişiler yetiştirilmiş olacak.

Olası afetlerde, gerek arama kurtarma çalışmalarında gerekse iyileştirme çalışmalarında destek olarak toplumun yaralarını beraber sarabilir ve afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek mümkün. Bu amaç doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra toplumun tüm kesimlerinden gönüllü olarak bu birlikteliğe katılmak isteyen Kırşehirli vatandaşlara, talep etmeleri halinde Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri veriliyor.

Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü, vatandaşları Destek AFAD Gönüllüsü olmaya davet ederek, "AFAD Gönüllüsü olun, yalnız sevdiklerinizin değil, herkesin kahramanı olun" mesajını veriyor.