Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Kırşehirli kadın girişimciler için önemli bir fırsat duyurdu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle ve İstanbul Ticaret Odası'nın destekleriyle hayata geçirilen "Yükselen Markalar Türkiye" projesi başlatıldı.

Proje, moda, tekstil, tasarım, giyim ve aksesuar, ev tekstili ve dekoratif ürünler, kozmetik, kültürel ögeleri yansıtan ürünler ve gıda alanlarında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ürettikleri ürünlerle markalaşmalarını desteklemeyi amaçlıyor. Projeye başvuracak olan kadın girişimcilerin, şirket sahibi ya da en az %25 şirket ortağı olmaları gerekiyor.

Başvurular, Yükselen Markalar Türkiye'nin online platformu üzerinden alınacak ve son başvuru tarihi 15 Eylül 2024 olarak belirlendi. Projeye katılanlar için eğitim programları 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve tamamen çevrimiçi ve ücretsiz olarak sunulacak.

Müdür Mustafa İlmeç, STK Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi Müdür Mustafa İlmeç, STK Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi

Bu proje, yerel kadın girişimcilerin işlerini genişletmeleri ve sürdürülebilir bir marka oluşturmaları konusunda önemli bir adım niteliğinde. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, bu tür projelerle yerel ekonomiye katkıda bulunmayı ve Kırşehirli kadın girişimcilerin ulusal pazarda söz sahibi olmalarını hedefliyor.

Editör: TUĞBA GÜL