YEREL

Kaman'da demokrasi ve birlik rüzgarı esecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Kaman'da büyük bir katılımla gerçekleştirilecek. Şehitlerimiz anılacak, dualar edilecek ve Cumhurbaşkanımızın konuşması canlı izlenecek.

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü Kaman ilçesi, unutulmaz bir Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, 09:30'da 15 Temmuz Şehitlerinin kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayacak. Bu anlamlı günde, Şehit Gökhan Yıldırım'ın Kargınyenice köyü mezarlığında ve Şehit Ayhan Keleş'in Kurancılı kasabası mezarlığında anılacak.

Ardından 11:30'da Cuma Mahallesi ve Hacıpınar Mahallesi şehitlikleri ziyaret edilecek. Şehitlerimizin ruhuna duaların gönderileceği Mevlid Programı ise 12:00'de Çarşı Camii'nde gerçekleştirilecek.

Günün en önemli etkinliklerinden biri, 20:30'da başlayacak olan Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü olacak. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak yürüyüş, Eski Cezaevi Kavşağı'na kadar devam edip tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek.

Saat 20:45'te ise Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir program düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan etkinlikte, Kuran tilaveti, protokol konuşmaları, Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşma da canlı olarak izlenecek.

Geceye, ilahilerin okunması, Kaman ustalarından mehteran marşlarının çalınması, kahramanlık türküleri ve şiirlerin okunması damgasını vuracak. 15 Temmuz Marşı ve ilgili slayt gösterisi ile program devam edecek.

Etkinlikler, 00:13'te tüm camilerde okunacak sela'larla sona erecek. Kaman halkı, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan bu anlamlı gecede bir kez daha birlik ve beraberliğin gücünü hissedecek.