Kırşehir’in Eski Valisi İbrahim Akın’ın yeni görev yeri Konya! Kırşehir’in Eski Valisi İbrahim Akın’ın yeni görev yeri Konya!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anlamlı bir program düzenlendi. Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler ve gaziler anıldı.

Kaman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, " Canlarını ortaya koyarak ihanete geçit vermeyen kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Etkinlikler, demokrasi yürüyüşü ile başlayıp, anma programıyla devam etti. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programda, 15 Temmuz gecesi yaşananlar hatırlatılarak, şehitlerimiz için dualar edildi ve gazilerimize minnet duyguları ifade edildi.

Kaman Kaymakamı Nurullah Kaya ve Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, yaptıkları konuşmalarda, 15 Temmuz’un milletimizin demokrasiye sahip çıkma kararlılığının bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik dilediler.

Kaman halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, anlamlı anlara sahne oldu ve milli birlik ve beraberlik ruhunun pekişmesine katkı sağladı. Program, gece geç saatlere kadar devam etti ve tüm camilerden okunan salalarla sona erdi.

Editör: TUĞBA GÜL