GÜNDEM

Kaman Ceviz Festivali’nde Sivil Toplum Kuruluşları bir araya geldi

Kırşehir’in Kaman ilçesinde her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Kaman Ceviz Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle başladı. Festival kapsamında Kırşehir’deki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Kamanlılar Derneği'nin davetlisi olarak bir araya geldi.

Kırşehir’in Kaman ilçesinde her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Kaman Ceviz Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle başladı. Festival kapsamında Kırşehir’deki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Kamanlılar Derneği'nin davetlisi olarak bir araya geldi. "Sivil Toplum Kuruluşları Kaman Buluşmaları Projesi" çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, Kaman’ın kültürel ve tarihi mirası tanıtılırken, dernekler arasında da dayanışma ve iş birliği mesajları verildi.

Kaman Japon Bahçesi’nde başlayan etkinliğe, Anadolu Şehit Aileleri Başkanı Yunus Erdoğdu, Muharip Gaziler Derneği Kırşehir Şube Başkanı Kemal Parlak ve Kırşehir Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Hikmet Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda dernek başkanı katılım sağladı. Kamanlılar Derneği Başkanı Cahit Aydındurmuş’un önderliğinde Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret eden dernek temsilcileri, bölgenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirildi.

Dernek başkanları, hem Kaman’ın tarihi zenginliklerini keşfetti hem de festivalin coşkusuna katılarak birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Etkinlikte, sivil toplum kuruluşlarının şehir ve ülke genelinde daha güçlü iş birliği yapması gerektiği dile getirilirken, Kaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin de ön plana çıkarılması gerektiği ifade edildi.