GÜNDEM

Kahramanların hatırası Kırşehir'de yaşatıldı!

Kırşehir’de düzenlenen yemekte, şehitlerimiz ve gazilerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı. Vali Buhara, milli iradeye sahip çıkan kahramanları yâd etti.

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Kırşehir Valiliği şehit aileleri ve gaziler onuruna anlamlı bir yemek düzenledi. Yemekten sonra yapılan dua ile başlayan programda, Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 15 Temmuz'un karanlık gecesine dair duygusal bir konuşma yaptı. Vali Buhara, "O gece milletimizin birlik ve beraberliği ile hain kalkışmaya dur dedik. Bu ülkenin kahraman evlatları tarih yazdı," diyerek, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. Program, Vali Buhara'nın şehit yakınları ve gazilerle yaptığı samimi sohbetle sona erdi.

Kırşehir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü, vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde kutladı. Valilik önünden Mehteran Bölüğü eşliğinde başlayan ‘Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’, Cacabey Meydanı'nda devam etti. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Vali H. Mete Buhara, programda yaptığı konuşmada, "O gece, devletimizin bekasına ve milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hainlere karşı, milletimizin gösterdiği direniş, dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanıdır. O karanlık geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız," diyerek, vatanseverliği ve milli iradeye bağlılığı vurguladı.

Sancak Koşusu sporcuları, Vali H. Mete Buhara’ya bayrağı teslim ederken, turnuvalarda dereceye giren sporcular da ödüllerini Vali Buhara’dan aldı. Milletvekili Necmettin Erkan’ın konuşmasının ardından, Mehteran Bölüğü katılımcılara coşkulu bir konser verdi. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı izlendi, kahramanlık türküleri söylendi, Anadolu Ezgileri Halk Oyunları gösterisi yapıldı ve ‘Milletin Zaferi’ konulu konser düzenlendi. 2016’dan günümüze Kırşehir’de 15 Temmuz Darbe Girişimini konu alan film ve slayt gösterileri büyük ilgi topladı.

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı "Ahmetim, Mehmetim, Şehitlerim" belgeseli meydanı dolduran halk tarafından ilgiyle izlendi ve duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulan program, saat 00:13’te tüm camilerden okunan salalar eşliğinde başlayan demokrasi nöbeti ile devam etti.