EĞİTİM

KAEÜ Yeşil Bayrak Ödülü'ne layık görüldü

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yeşil Bayrak Ödülü'ne layık görüldü!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü tarafından organize edilen Sürdürülebilirlik Haftası etkinliklerinin ikinci gününde önemli bir başarıya imza attı. “Sürdürülebilirlik İçin Eğitimde Dönüşümün Anahtarı: Farkındalık, İşbirliği ve Eyleme Geçme” isimli etkinlikte, üniversiteye Yeşil Bayrak Ödülü takdim edildi. Bu prestijli ödül, üniversitenin sürdürülebilirlik ve eğitimde kalite çalışmaları konusundaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

28 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen etkinliğe, KAEÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Alıcı öncülüğünde Okul Öncesi Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri Fatma Altan, Rahile Bulut, Arzu Sultan Külüm, Tuğba Kaçuş, Dilek Çelik, Ayşe Betül Tekin, Işıl Kalaoğulları, İclal Dilara Bostancı ve Zülal Araz katkıda bulundu. Etkinliğe KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, TEMA Kırşehir İl Temsilcisi Timuçin Tokmakçı, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Abdulkadir Ay, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, TEMA Kırşehir İl Temsilcisi Timuçin Tokmakçı’nın projelerini tanıtmasıyla başladı. Tokmakçı’nın ardından Yeşil Doğa Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Abdulkadir Ay söz alarak Ortaşehir Projesi’ni tanıttı ve KAEÜ’nün eğitimde kalite çalışmalarıyla Türkiye yükseköğrenimine öncülük ettiğini belirterek üniversiteye Yeşil Bayrak Ödülü’nü takdim etti. Ay, ödülün teşvik edici olmasını temenni ederken, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’a Kristal Plaket ve prestijli Yeşil Bayrak ödülü verildi.

Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay’ın konuşmasının ardından, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil söz alarak bu ödülü öğrenciler adına kabul ettiğini ve başarının öğrencilerin çabaları sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Ortaşehir Projesi’nin bölgesel kalkınmaya katkısına da değinen Rektör Karahocagil, Ahilik Felsefesi ile bu tarz proje ve sivil toplum faaliyetlerinin uyum içinde olduğunu vurguladı.

Etkinlik, Okul Öncesi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin ‘Erken Çocukluk Dönemi Çevre Eğitimi Dersi’ kapsamında hazırladıkları projelerin tanıtımı ve stantların gezilmesiyle son buldu. Sergide öğrencilerin çevre bilincini artırmaya yönelik projeleri büyük ilgi gördü. (HABER MERKEZİ)