Özbağ Belediye Başkanı İsmail Çanakçı, İller Bankası tarafından hazırlanan içme suyu projesinin tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. Ancak, kasabadaki su sıkıntısının devam ettiğini belirten Çanakçı, bu durumu çözmek için çeşitli adımlar attıklarını açıkladı.

Çanakçı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İller Bankası tarafından hazırlanan içme suyu projesi tamamlanmış olup, su inşaatının İller Bankası tarafından geçici kabulü geçen hafta yapılmıştır. İçme suyunun projesi 2021 yılından itibaren hazırlanırken, İller Bankasına verilen eksik bilgi ve belgeler ve kasabamızın nüfus yoğunluğu sebebiyle yayla su kuyusundan geçen yıl bir kuyuda saniyede 36 litre su çıkarılırken şimdi ise bir kuyuda saniyede 18 litre su çıkarılabilmektedir. Bu nedenle kasabamız genelinde su sıkıntısı yaşanmaktadır. 

Dolayısıyla şimdi çıkarılan su miktarı geçen yıllarda çıkarılan suyun yarı miktarına düşmüştür. Su kuyularındaki pompalar küçültüldüğü için yeraltında mevcutta var olan suyumuz bile çıkarılamamaktadır. İller Bankasının bu proje ile kasabamıza vermiş olduğu 18 litre su miktarını yeniden iki katına çıkarma çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa sürede hem su miktarı çoğalacak hem de sularımızın akması yeniden düzene girecektir. Ayrıca mevcut sularımıza ilave edilecek yeni su kuyusu açma çalışmaları da başlatılmıştır.

İlginiz ve sabrınız için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım."

Başkan Çanakçı'nın bu açıklamaları, kasabada yaşanan su sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü ve kasaba halkının bu konuda bilgilendirildiğini gösteriyor.