Kırşehir’de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının birinci oturumu, bugün sabah saat 10:45'te tamamlandı. İlk oturumun sona ermesiyle birlikte öğrenciler, 45 dakikalık bir mola için sınav salonlarından çıktılar. Aileleriyle bir araya gelen öğrenciler, bu kısa molada sınavın ilk bölümünü değerlendirme ve streslerini azaltma fırsatı buldular.

Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu, Rektör Karahocagil işe bir araya geldi

Sınav merkezlerinde yoğun bir kalabalık oluşurken, öğrenciler ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyarak bulundukları alanlarda dikkatli bir şekilde hareket ettiler. Öğrenciler, ailelerine sınav soruları hakkında bilgi verirken, veliler de çocuklarına moral ve motivasyon sağlamaya çalıştılar.

Mola sırasında öğrenciler, su ve atıştırmalıklarla enerjilerini toplarken, sınav merkezlerinin önünde oluşturulan dinlenme alanlarında bir araya geldiler. Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sınavın sorunsuz geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve öğrencilerin sınav sürecini rahat bir şekilde geçirmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Öğrenciler, ikinci oturum öncesinde sınav stratejilerini gözden geçirirken, veliler de çocuklarına destek olmaya devam etti. Kırşehir genelinde sınava giren binlerce öğrenci, lise eğitimlerine iyi bir başlangıç yapmak için büyük bir heyecanla sınav sürecini tamamlamayı bekliyor.

Editör: BETÜL AKEREN