EKONOMİ

İl Tarım’dan basın açıklaması

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirilen aylık koordinasyon toplantısına ilişkin bir basın açıklaması yaptı

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirilen aylık koordinasyon toplantısına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, toplantıda ele alınan konular ve alınan kararlar detaylandırıldı.

Toplantıda ele alınan konular ise şöyleydi;

Fahiş fiyat artışlarıyla mücadele: Piyasalardaki tarımsal ürün fiyatlarının kontrolü ve haksız fiyat artışlarının önlenmesi için alınacak tedbirler.
İç piyasadaki tarımsal ürünlerin arzındaki mevcut durum: Tarımsal ürünlerin arz-talep dengesi ve piyasa durumu.
Tüketiciyi koruyacak, üreticiyi kollayacak adımlar: Hem tüketicilerin hem de üreticilerin haklarının korunmasına yönelik stratejiler.
İhracat pazarlarındaki fırsatlar ve tehditler: Tarım ürünleri ihracatının artırılması ve karşılaşılan zorluklar.
Önümüzdeki dönemde tarımsal ve gıda üretim/tüketim miktar tahminleri: Gelecek dönem için üretim ve tüketim tahminleri yapılarak, tarımsal dengenin sağlanması için kapsamlı bir çalışma yapılması.
Ayrıca, kaliteli ve verimli üretimin sürdürülebilirliği için alınan önlemler ve vatandaşların güvenli, uygun fiyatlarla kaliteli gıda ürünlerine erişiminin sağlanmasına yönelik çalışmaların detayları paylaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda atılacak adımlar ve alınacak tedbirler hakkında da bilgi verdi.

Bu toplantı, tarımsal üretim ve gıda güvenliği konularında alınan önlemler ve planlamaların yanı sıra, ihracat ve iç piyasa dengelerinin korunması adına atılan adımları da gözler önüne serdi. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu tür toplantıların devam edeceğini ve alınan kararların uygulamaya geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.