AK Parti’de kongre süreci başladı. Herkes MKYK toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Toplantının en merak edilen konusu ise il ve ilçe başkanlarında değişikliğe gidilip gidilmeyeceği oldu.

AK Parti tarafından henüz net bir açıklama olmamasına rağmen il ve ilçe başkanlıklarında değişiklik yapılacağı tahmin ediliyor. Çünkü 31 Mart Mahalli ve İdari Seçimlerinde, ülke genelinde istediği çoğunluğu kazanamayan AK Parti de, saha çalışmalarının yeterince yapılmadığı veya çıkarılan adayların yanlış kişiler olduğu öngörülmüştü. Seçim sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hesabını soracağız!” demişti. Ülke genelinde il ve ilçe başkanlıklarının yetersiz kalan çalışmaları nedeniyle oy çokluğunun kaybedildiği düşünülmüştü.

AK Parti’de 3 Eylül’de başlayan kongre sürecinin nasıl işleyeceği, il ve il başkanlarının değişip değişmeyeceği merak konusu. Henüz net bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen başkanların değişeceği tahmin ediliyor.

Peki Kırşehir’de neler olacak?

Eğer AK Parti, gerçekleştirdiği kongreden il ve ilçe başkanlarını değiştirme kararı alırsa AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, görevinden alınacak. Yerine kimin getirileceği henüz bilinmiyor. Ancak AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı için adaylar kendilerini göstermeye başladı bile.

İşte AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı için aday olacak olan isimler;

-          MÜSİAD Kırşehir Şube Başkanı Ali Rıza Aslan,

-          Veteriner Hekim Mehmet Taşdemir,

-          Kırşehir Şoförler Odası Başkanı Mehmet Tekin

-          Avukat Bilgehan Altaş,

-          İş adamı İbrahim Küçükdeveci

Şu ana kadar AK Parti İl Başkanlığı görevi için en güçlü aday Ali Rıza Aslan oldu. Diğer adaylar da Aslan’ı takip etmekte.

Murat Sürmeli, Kaymakam M. Ali Batur ile bir araya geldi Murat Sürmeli, Kaymakam M. Ali Batur ile bir araya geldi

Kongreden çıkacak olan karar ne olacak?  Seher Ünsal görevine devam edecek mi? AK Parti Kırşehir İl Başkanı değişecek mi? Başkanların değişme kararı çıkarsa Kırşehir’in yeni başkanı kim olacak? Hepsi ve daha fazlası için bizi takipte kalın…

Editör: TUĞBA GÜL