EKONOMİ

Haziran ayı SED ödemeleri hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Haziran ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında 887 milyon liralık yardımın hesaplara yatırıldığını duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Haziran ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında 887 milyon liralık yardımın hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bu ödemeler, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla yapılmaktadır.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve onların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini belirtti. Göktaş, “Çocukları ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde destekliyoruz. Milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için çalışıyoruz” dedi.

Kırşehir'de de birçok ailenin yararlanacağı bu destek ödemeleri, ailelerin çocuklarını daha iyi şartlarda yetiştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bakan Göktaş, aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığıyla yetişebilmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti. "Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Haziran ayına ilişkin 887 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırıyoruz" dedi.