Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de meydana gelen şiddetli yağış ve beraberinde gelen dolu, bölgedeki çiftçileri zor durumda bıraktı. Tarım alanlarında büyük zarara yol açan dolu, birçok çiftçinin emeğinin boşa gitmesine neden oldu.

Kaymakam Batur, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Karaboğaz’ın cenaze törenine katıldı Kaymakam Batur, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Karaboğaz’ın cenaze törenine katıldı

Yağışın ardından tarlalarına giden Kırşehirli çiftçiler, karşılaştıkları manzara karşısında adeta şok oldular. Ekili alanların büyük bir kısmı dolunun etkisiyle zarar görmüş, mahsuller kullanılamaz hale gelmişti. Bu durum, birçok çiftçinin sezon boyunca gösterdiği emeğin boşa gitmesine ve maddi kayıplar yaşamasına neden oldu.

Kapak (272)

Çiftçiler, yaşadıkları bu olayı "Hayaller bitti!" diyerek dile getirdiler. Bu yılki mahsullerinden büyük beklentileri olan çiftçiler, yaşanan dolu felaketi sonrası ciddi bir moral bozukluğu yaşadı. Birçok çiftçi, "Bir yıl boyunca büyük emek verdik, tüm umutlarımız bu tarlalardaydı. Şimdi ise her şey bir anda yok oldu" ifadelerini kullandı.

Editör: BETÜL AKEREN