GÜNDEM

Halkbank'tan çarpıcı açıklama!

Halkbank hakkında yayılan suç örgütlerine kredi verildiği iddiaları hakkında bankadan açıklama gecikmedi. İşte detaylar...

Kırşehir'in gündemine oturan, Halkbank hakkındaki söylentiler, meraklı gözlerin odak noktası oldu. Son günlerde bazı medya yayınlarında ve sosyal medya platformlarında yayılan iddialar, Kırşehirli vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. Halkbank, suç örgütleriyle bağlantılı kişilere ve firmalara kredi verildiği yönündeki iddialara sert bir yanıt verdi. Banka, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan resmi açıklamada, Halkbank'ın kredi tahsislerinde Bankacılık Kanunu'na ve ilgili düzenlemelere uygun hareket ettiği vurgulandı. Açıklamada, suç örgütleriyle bağlantılı kişilere kredi verilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Halkbank'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı medya yayınlarında ve sosyal medya hesaplarında; bankamızın mevzuata aykırı olarak suç örgütüyle bağlantılı olduğu ileri sürülen firma ve şahıslara kredi kullandırdığına dair yer alan haber ve söylentiler, tamamıyla gerçeğe aykırı, bankamızın güven ve itibarını sarsıcı olduğu gibi kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, hisse değerini etkileyici, kişisel yaklaşım ve yorumlara dayalı niteliktedir."

Bankanın kredilerin tahsis, teminatlanma ve kullandırımlarında Bankacılık Kanunu'na uygun hareket ettiği belirtilerek, "mevzuata aykırı olarak suç örgütüyle bağlantılı hiçbir firma veya şahsa kredi kullandırılmasının söz konusu dahi olmadığı" vurgulandı.

Halkbank, asılsız haber ve yorumlara karşı yasal haklarını kullanacağını da belirtti. Açıklamada, "Bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte haksız haber ve yorumların yapılması, Bankacılık Kanunu'nun 'İtibarın Korunması' başlıklı 74. madde hükümlerine aykırılık teşkil etmekte olup haksız haber ve yorum yapanlar hakkında yasal haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur." ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)