Kırşehir Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Şube Başkanı FAttih Mehmet Yavuz bir paylaşımda bulundu. Yavuz yapmış olduğu paylaşımda Kırşehir Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in de aralarında bulunduğu eğitim sendikalarının, "Haklar Yarım Kalmasın, ÖMK Eğitimcileri Bölünmesin" sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen basın açıklaması yapacağını duyurdu. Kırşehir'de basın açıklamasına tam destek veriyor. Bugün saat 12.30'da Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanacak olan eğitimciler, Özel Meslek Kanunu (ÖMK) tasarısındaki bazı düzenlemelerin revize edilmesini talep ediyor.

ÖMK tasarısında, şube müdürleri, uzmanlar, araştırmacılar, müfettişler, Milli Eğitim Müdürleri ve yardımcıları gibi eğitim çalışanlarına Uzman/Başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınmaması büyük tepkilere neden oluyor. Eğitimciler, meslek kanununun bu defa beklentileri karşılaması gerektiğini vurgulayarak, 81 ilde yapılan basın açıklamaları ile seslerini duyurmayı amaçlıyor.

Kayıtlar başladı! Kayıtlar başladı!

Kırşehir'deki eğitimciler de bu önemli günde bir araya gelerek, meslektaşlarının haklarının tam anlamıyla tanınması için çağrıda bulunuyor. Eğitimciler, TBMM Çankaya Kapısı önünde Ankara'da da gerçekleşecek olan ana eyleme destek verirken, tüm Kırşehirli eğitimcilerin de bu önemli günde destek için bir araya gelmeleri bekleniyor.

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılacak olan basın açıklamasına, il genelinden eğitimcilerin yoğun katılımı bekleniyor. Eğitimciler, haklarının tam olarak tanınması ve mesleki ünvanların adaletli bir şekilde dağıtılması konusunda kararlı bir tutum sergileyecekler.

Editör: TUĞBA GÜL