EĞİTİM

Genel Müdür Karagöz’den Kırşehir’e anlamlı ziyaret

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Murat Nedirli ile birlikte Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu Kısa Film Yarışması Ödül Törenine katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kırşehir’i ziyaret etti.

Genel Müdür Ali Karagöz’ün Kırşehir’deki programı, Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen’i ziyaret etmesiyle başladı. Genel Müdür Karagöz tarafından, Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Anadolu’nun Özünden Sözüne Söyleşi Dizisi kapsamında, Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumların müdürleri, alan şefleri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı “Mesleğimi Seviyorum, Mesleğimi Seçiyorum” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Daha sonra Genel Müdür Karagöz, Daire Başkanı Murat Nedirli ve Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen ile birlikte Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Engelsiz Onarım Merkezini ziyaret ettiler.

Genel Müdür Karagöz, burada akülü araçlarını tamir ettiren engelli vatandaşların yanı sıra öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Genel Müdür Karagöz’ün programı beraberindeki heyet ile birlikte Kırşehir Ahilik Müzesi’ni ziyaretle devam etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu Kısa Film Yarışmasının ödül töreni ile devam eden programa; Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara,  Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Murat Nedirli, İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, üniversite yetkilileri, akademik ve idari personel, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra yarışmada dereceye giren illerden gelen öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışma değerlendirme komisyonunun titizlikle seçtiği eserler arasından mansiyon ödülünün sahibi Balıkesir Fahri Kiraz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olurken, üçüncülük kazanan eser Aydın Kuşadası Meslekî Eğitim Merkezi, ikincilik kazanan eser Denizli Atatürk Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi ve birincilik kazanan eser ise Mersin Ticaret Odası Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan eser oldu.

Yarışma ödül töreninin ardından Kırşehir’de yapımı devam eden 40 derslikli, 10 atölyeli Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatını ziyaret eden Genel Müdür Karagöz yetkililerden bilgi aldı.

Ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğünde ilçe millî eğitim müdürleri ve il millî eğitim müdürlüğü yöneticilerinin yer aldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Genel Müdür Karagöz, mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere Kırşehir eğitimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen tarafından brifing sunumu yapıldı.

Genel Müdür Karagöz’ün Kırşehir’deki programı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından Ahilik Araştırma Merkezinde düzenlenen Fütüvvetname Sohbetleri ile sona erdi.