Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) bugün başlıyor. Münih Futbol Arena'da, ev sahibi Almanya ile İskoçya arasında oynanacak açılış maçıyla başlayacak olan turnuva, Kırşehirli futbolseverlerin de büyük ilgisini çekiyor. EURO 2024, Almanya'nın 10 şehrinde 24 milli takımın katılımıyla düzenlenecek ve toplam 51 maç yapılacak. 14 Temmuz'a kadar sürecek olan bu futbol şöleni, Kırşehirli futbolseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Turnuvanın açılış maçı TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayımlanacak.


A Milli Futbol Takımımız, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Ay-yıldızlılar, şampiyonadaki ilk maçında 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile Dortmund'da karşılaşacak. Diğer maçları ise 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ve 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile olacak. Kırşehirli futbolseverler, milli takımımızın maçlarını büyük bir heyecanla takip edecek.


EURO 2024'te 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, son 16 turuna yükselecek. Grup müsabakaları 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek. 29 Haziran'da başlayacak son 16 turundan itibaren turnuvada tek maç eleme usulüne geçilecek. Çeyrek final maçları 5 ve 6 Temmuz'da, yarı final karşılaşmaları ise 9 ve 10 Temmuz'da oynanacak. EURO 2024'ün şampiyonu, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki final maçında belli olacak. Turnuvaya, Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak. Her şehirdeki statlar, binlerce futbolseveri ağırlayacak ve unutulmaz anılara sahne olacak.

Önemli maçların tarihleri ve saatleri şöyle:
- 18 Haziran: Türkiye-Gürcistan (19.00, Dortmund)
- 22 Haziran: Türkiye-Portekiz (19.00, Dortmund)
- 26 Haziran: Türkiye-Çekya (22.00, Hamburg)


Kırşehirli futbolseverler, hem milli takımımızın maçlarını hem de turnuvanın diğer heyecan verici karşılaşmalarını büyük bir coşkuyla takip edecek. Kafe ve meydanlarda kurulacak dev ekranlarda maçları izlemek için hazırlıklar tamamlanırken, şehrin dört bir yanında EURO 2024 heyecanı yaşanacak. Kırşehirli futbolseverler, bu yaz futbolun kalbinin attığı EURO 2024'ü yakından takip ederek, milli takımımıza desteklerini iletmeye devam edecekler. Turnuvanın tüm maçları boyunca, şehirdeki futbolseverlerin heyecanı ve coşkusu dorukta olacak.