Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Kırşehir Şube Başkanı Fatih Mehmet Yavuz, sosyal medya hesabında Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın enflasyon oranları ve yapılan zamlara ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

İş arayanlar için önemli duyuru! İş arayanlar için önemli duyuru!

Genel Başkan Ali Yalçın, Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, Haziran ayı enflasyonunun %1,64, Ocak-Haziran arasındaki altı aylık enflasyonun %24,73 ve yıllık enflasyonun ise %71,60 olarak açıklandığını belirtti. Başkan Yalçın, bu veriler çerçevesinde enflasyon farkının %8,46 ve kamu görevlilerinin alacağı zam oranının %19,31 olduğunu vurguladı. Yapılan artışlarla birlikte en düşük kamu görevlisi maaşının 30.560 ₺’den 36.460 ₺’ye, en düşük kamu görevlisi emekli aylığının ise 14.740 ₺’den 17.585 ₺’ye yükseldiğini ifade etti.

Başkan Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti tarafından diretildiğini ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından tescil edilen maaş ve ücret artışlarının yüksek enflasyona yenik düştüğünü belirtti. Özellikle son 3 ayda kamu görevlilerinin cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele ettiğini kaydetti.

Fatih Mehmet Yavuz, Ali Yalçın’ın bu değerlendirmelerini sosyal medya hesabında paylaşarak, Kırşehir’deki memurların ve emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Başkan Yavuz, kamu görevlilerinin artan enflasyon karşısında zorlandığını ve yapılan zamların yetersiz kaldığını belirtti.

Editör: TUĞBA GÜL