EKONOMİ

Emeklilere 26 Temmuz müjdesi!

Toplam 11 milyar lira tutarındaki zam farkları, emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.

Kırşehir'de yaşayan emekli vatandaşlar için heyecan verici bir gelişme var! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarını 26 Temmuz'da ödeyeceğini duyurdu. Bu duyuru, SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamayla kamuoyuna bildirildi.

Bu müjdeli habere göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan tam 2 milyon 441 bin 795 kişi, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren oluşan fark tutarlarını 26 Temmuz’da alacak. Bu fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecek.

Ödeme planı ise oldukça detaylı. Aylıklarını her ay düzenli olarak alanlar için Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak. Üçer aylık dönemlerde maaş alanlar ise gruplarına göre farklılık gösteren ödemeler alacaklar.

1. Grup: Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde maaş alanlar, Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacak.

2. Grup: Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde maaş alanlar, Temmuz ve Ağustos ayları için 2 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacak.

3. Grup: Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde maaş alanlar, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için 3 aylık maaş farkı tutarında ödeme alacak.