EĞİTİM

Eğitimde marka kent: Kırşehir !

Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, 2024 LGS sonuçlarına göre Kırşehir'in büyük bir başarıya imza attığını duyurdu.

Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Kırşehir eğitim camiasının 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarında büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Açıklamalara göre, Kırşehir'den üç öğrenci 500 tam puan alarak zirveye yerleşti. LGS sonuçlarına göre Kırşehir'in eğitim alanındaki başarısı, sadece tam puan alan öğrencilerle sınırlı değil. Müdür Gülşen'in paylaştığı verilere göre, %1'lik dilimde 73, %2'lik dilimde 117, %3'lük dilimde 163, %4'lük dilimde 212 ve %5'lik dilimde ise 250 öğrenci bulunuyor. Bu sonuçlar, Kırşehir'in eğitimdeki yükselen grafiğini gözler önüne seriyor.

Loading...

Yasin Gülşen, Kırşehir'in eğitimde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Öğrencilerin mutluluğu ve başarısı için gece gündüz çalışan öğretmenler, idareciler ve diğer tüm eğitim paydaşlarına teşekkürlerini iletti. Gülşen, “Aşkınan koşan yorulmaz” diyerek, bu başarıların arkasındaki fedakârlığı dile getirdi. LGS'de elde edilen bu büyük başarıların ardından gözler şimdi, üniversite hayali kuran gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına çevrilmiş durumda. Müdür Gülşen, YKS'de de benzer başarıların elde edilmesini umut ettiklerini belirtti.