Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kırşehir’e geldi! Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kırşehir’e geldi!

Kırşehir'de dikkat çeken bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Özdemir Beyhan, kamu emekçileri ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları sert bir dille eleştirdi. Beyhan, "Yoksulluğa, sefalete teslim olmayacağız! Emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz!" sözleriyle açıklamasına başladı ve mevcut ekonomik durumu gözler önüne serdi.

Özdemir Beyhan, kamu emekçileri ve emeklilerin yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde anlattı. Beyhan, "Bu ülkede emeği ile geçim mücadelesi verenler olarak tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz," dedi. Kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin ve asgari ücretlilerin her geçen gün daha fazla yoksullaştığını belirten Beyhan, "Bizler kendi kendimize yoksullaşmıyoruz. Yıllardır bizzat iktidarlar eliyle planlı, programlı, bilinçli, kasıtlı bir şekilde yoksullaştırılıyoruz," diye konuştu. İktidarın ekonomik politikalarını eleştiren Beyhan, "Çarklar yıllardır dönüyor. Ama o çarklar halkı, emekçileri, yoksullaştırmak, işsiz bırakmak, bir avuç zengini daha zengin etmek için dönüyor," diyerek mevcut ekonomik düzenin adaletsizliğine dikkat çekti. Beyhan, iktidarın, emek sömürüsü ve vergi afları ile zenginleri beslediğini, halkı ise yoksullaştırdığını vurguladı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Beyhan, "Ev kiralarının 10 bin TL’yi, metropol illerde ise 20 bin TL’yi aştığını bilmeyen kalmadı. Ama TÜİK’in enflasyon sepetinde ev kirası sadece 5 bin 845 TL," diyerek rakamların manipüle edildiğini iddia etti. Beyhan, kamu emekçilerinin ve emeklilerin taleplerini sıralayarak, "Emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz," dedi. Beyhan, kamu emekçilerinin maaşlarının emekliliğe yansıtılmasını, emekli maaşlarının iyileştirilmesini, yoksulluk sınırının temel alınmasını ve adil bir vergi sistemi talep ettiklerini belirtti. Ayrıca, kamu emekçilerini, emeklileri ve tüm çalışanları insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve güvenceli iş için omuz omuza vermeye çağırdı.

Özdemir Beyhan, basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Gelin, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, adil bir vergi sistemi, halk için-emek için bütçe, güvenceli iş, güvenli gelecek için omuz omuza verelim." Beyhan’ın bu çağrısı, mevcut ekonomik koşulların yarattığı adaletsizliklere karşı ortak bir mücadeleye davet niteliğinde.

Editör: BETÜL AKEREN