EĞİTİM

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi'nden Fransız Okulları hakkında açıklama

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi, elçilik personellerinin çocukları için açılması istenen ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bağımsız kalması talep edilen okullar hakkında önemli bir açıklamada bulundu

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi, elçilik personellerinin çocukları için açılması istenen ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bağımsız kalması talep edilen okullar hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu okulların Tevhidi Tedrisat Kanunu'na aykırı olduğu ve egemenlik ihlali oluşturduğu vurgulandı.

Loading...

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Egemenliğimizi ihlal eden kural dışı Fransız Okulları haksız, Milli Eğitim Bakanı’nın tepkisi ve yaptırımı sonuna kadar haklıdır. Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde elçilikler bünyesinde bağlı birim niteliğinde, elçilik personelinin çocukları için açılabilecek olan okulların T.C. vatandaşlarını öğrenci olarak kabul etmesi de MEB denetimi dışında olması da Tevhidi Tedrisat Kanunu’na aykırı olup kabulü mümkün değildir.

Hakkın suistimali ve eğitimde eşitliğe aykırı nitelikte, bu okullara Türk öğrencilerin kabulü ve MEB denetimi dışına çıkarılmasına direnilmesi, egemenliğimizin açık bir ihlalidir. Buna çanak tutan sözde gazetecilerin ve devşirilmiş kimliklerin, ülkemizin egemenliğini hiçe sayan bu tutum karşısında doğru yerde durması kendilerini inkar olur zaten. Bakanlığın yanında olmayan ve müstemleke paryalarına yaraşır riyakarlıkla ulusal egemenlik konusunu dahi çarpıtarak sunanlar kursaklarının gereğini yapıyorlar. Sözde DKAB derslerine özde ise dersin içeriğindeki milletin inancına saldırı girişimine yönelmeleri en hafif tabirle ahlaksızlıktır.

Eğitime erişimde eşitlik, adalet ve hakkaniyete uygunluğun tesisi için hukuk kuralları çerçevesinde haklı ve yerinde adımlar atılmasına herkes destek olmalıdır. Mütekabiliyete dahi yanaşmayan tepeden bakan tavırlar bağımsız, özgür bir ülkede kabul edilemez. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir, kimsenin kolonisi değildir. Sayın Bakanı haklı olduğu bu konudaki kararlılığı için takdir ediyoruz. Sayın Bakanın şahsında, milletin inancına ve değerlerine saldırmak için fırsat kollayan millet ve inanç düşmanları da hak ettiği cevabı almalıdır.”

Eğitim Bir-Sen Kırşehir Şubesi'nin bu açıklaması, eğitimin denetimi ve ulusal egemenlik konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha gözler önüne serdi. Eğitimde eşitlik ve adaletin sağlanması için her türlü hukuki adımın atılmasının önemine vurgu yapıldı.