EKONOMİ

E-Ticaret yapan kadın kooperatiflerine müjde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, e-ticaret yapan kadın kooperatiflerine tek bir platform üzerinden erişim imkanı getireceklerini duyurdu.

Kırşehir’de e-ticaret yapan kadın kooperatifçileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın kooperatiflerinin ürünlerine tek bir platformdan erişim imkanı sağlayacak yeni bir adımı duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Göktaş, bu yıl "Kooperatifler Herkes İçin Daha İyi Bir Gelecek İnşa Eder" temasıyla kutlanan Uluslararası Kooperatifler Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Göktaş, kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınma ve istihdamı artırmadaki rolüne dikkat çekerek, geçmişten günümüze toplumsal ve ekonomik ihtiyaçlara çözüm üreten önemli kuruluşlar olduklarını vurguladı. Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalanan Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Göktaş, "Kadın, ülke olarak geleceğe güvenle bakabilmemizin anahtarıdır. Güçlü bir ülkenin temelinde kadınlarıyla güçlü bir toplum vardır. Bu kapsamda, 1012 yeni kadın kooperatifi kurulmasına destek olduk. Ürün geliştirme, gıda güvenliği ve ürün hikayeleştirme gibi konularda 1200 kişiye eğitim verdik. Bugüne kadar yaklaşık 45 binden fazla kişi bu faaliyetlerden faydalandı." dedi.

Kadın kooperatiflerinin ürünlerinin coğrafi işaret almasını kolaylaştıran danışmanlık hizmetleri verdiklerini belirten Göktaş, "Kooperatifler e-ticaret ile daha güçlü" temasıyla kadın kooperatiflerinin görünürlüğünü artırdıklarını ve ekonomik yönden güçlendiklerini söyledi. Bu doğrultuda, "Ben de varım" uygulamasını kullanıma açtıklarını duyurdu. E-ticaret yapan kadın kooperatiflerinin web sayfalarına https://kadingirisimci.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek ve böylece kadın kooperatiflerine tek bir platformdan erişim sağlanabilecek.

Göktaş, kooperatiflerin kadınlar için önemine değinerek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile "IPARD Programına İlişkin İşbirliği Protokolü" imzaladıklarını açıkladı. Bu protokol ile TKDK tarafından kadın girişimcilerin kırsal kalkınma desteklerinden daha etkin faydalanmaları sağlanacak. Protokol kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara ücretsiz "TKDK proje hazırlama eğitimi" verileceğini belirten Göktaş, "Bakanlık olarak ivme kazandırdığımız kadın girişimciliği çalışmalarını TKDK ile iş birliğinde daha da çok kadına ulaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, tüm kooperatiflerin 6 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kırşehir’deki kadın kooperatifçileri için heyecan verici bu gelişme, kadınların ekonomik güçlenmesine ve girişimciliklerinin desteklenmesine büyük katkı sağlayacak. E-ticaretle uğraşan kadın kooperatifleri, artık daha geniş kitlelere ulaşarak ürünlerini tanıtabilecek ve satabilecekler.