EKONOMİ

Dolandırıcılığa karşı tedbir çağrısı

Türkiye Bankalar Birliği'nden güvenlik uyarısı; "Dolandırıcılığa karşı dikkatli olun!"

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de son dönemde artan dolandırıcılık vakalarının ardından Türkiye Bankalar Birliği (TBB), vatandaşlara yönelik önemli bir güvenlik uyarısı yaptı. TBB, dolandırıcılık olaylarının ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, kullanıcıları daha dikkatli olmaya çağırdı.

TBB, hesap sahibinin hesabı üzerinden yapılan işlemlerden sorumlu olduğunu vurgulayarak şu uyarılarda bulundu:

"Bu işlemler, hesap sahibi adıyla yapıldığı için hesap sahipleri çeşitli hukuki ve cezai yaptırımlarla karşılaşabilir. İlgili mevzuata göre banka nezdinde veya aracılığıyla yapılacak kimlik tespitini gerektiren işlemlerde, kendi adına ve fakat başkası hesabına hareket eden kimsenin bu işlemleri yapmadan önce kimin hesabına hareket ettiğini bankaya yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Aksi durumda bu kişilerin hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılması öngörülmektedir."

Özellikle banka hesaplarının üçüncü kişiler tarafından kullanılmasına izin verenlerin, nitelikli dolandırıcılık da dahil olmak üzere çeşitli suçlarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Yasal düzenlemelere göre, dolandırıcılığın bir parçası haline gelenlerin hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılabileceği ifade edildi. Açıklamada, "Mağdur olmamak ve başkalarına mağduriyet yaşatmamak için lütfen banka hesap bilgilerinizi veya IBAN numaralarınızı, ayrıca dijital bankacılık kanallarında kullanılan parolanız/tek kullanımlık şifrelerinizi ve kart bilgilerinizi kimseye asla kullandırmayınız. Menfaat karşılığı hesaplarınızı kullanmak isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz." değerlendirmesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)